Cultură și Pandemie: Amazon Prime ajută financiar teatrul și filmul

Un fond creat de două vedete ale seriei de televiziune Fleabag din Marea Britanie pentru a sprijini lucrătorii din teatru afectați de pandemia de coronavirus va primi 500.000 de lire sterline (550.000€) de la Amazon Prime Video.

Olivia Colman și Phoebe Waller-Bridge au spus că au fost „impresionate de sprijinul extraordinar”.

Serviciul de streaming al Amazon donează, de asemenea, un milion de lire pentru o nouă schemă de subvenții înființată de organizația de caritate Film and TV.

Amazon Prime a promis 4,6 milioane lire în total celor implicați în producția de teatru, TV și film din toată Europa.

„Comunitatea creativă din Europa a fost vitală pentru succesul nostru în producerea unor seriale și filme TV Amazon originale, de înaltă calitate”, a spus directorul Amazon Studios, Jennifer Salke.

„Este esențial pentru noi să ajutăm această comunitate în timpul acestei pandemii”, a adăugat ea.

Donația de 500.000 de lire sterline către Fondul Comunității Teatrale va ajuta la acordarea de subvenții de până la 3.000 de lire pe angajat în domeniul teatrului din Marea Britanie.

Colman, Waller-Bridge și producătorul Fleeabag, Francesca Moody, au spus că donația a fost „un eveniment decisiv” pentru o comunitate care „nu a fost niciodată mai amenințată sau mai fragilă”.

Donațiile urmează celei de 500.000 de lire sterline acordate de Netflix, luna trecută, pentru a-l ajuta pe regizorul Sir Sam Mendes să-și înființeze propriul fond de teatru pentru artiști.

Guvernul Regatului Unit a anunțat un pachet de sprijin de 1,57 miliarde de lire sterline, destinat să protejeze teatrele, galeriile de artă și muzeele, care au fost sever afectate de impunerea măsurilor de carantină pe 23 martie și relaxate parțial doar în lunile iunie și iulie.

Foto copertă: Getty Images; Phoebe Waller-Bridge (stânga) și Olivia Colman. 

Recomandat0 recomandăriPublicat în Actualitate

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Supportscreen tag